Történetünk

2011-ben járt Johannes Hartl (Gebetshaus-Augsburg) Magyarországon és ennek köszönhetően látogatott el Gábriel Zoli 2012-ben a MEHR konferenciára többed magával. Ekkor ragadta meg őt és Juhász Edinát az imádság háza víziója. A konferencia után kezdtek el egy havi rendszerességű dicsőítő alkalmat Sülysápon, a kápolnában. Nem sokkal később ehhez csatlakozott Szekeres Julcsi és Papp István is. 

Évekkel később, 2014-ben az első Imádság Háza Konferencia után mindannyian érezték, hogy történni fog valami. Ezt 2015 tavaszán Isten csodálatos módon megmutatta, rámutatott a helyre ahol elindulhatott az imádság háza, ami meg is történt még abban az évben október 4-én.

A mi imádság házunk is egy világméretű imamozgalom része, amelyben a szüntelen ima és dicsőítés áll a középpontban. Erről található egy nagyon jó összefoglaló az Imádság Háza – Kecskemét honlapján. Isten méltó a szüntelen imádatra éjjel és nappal. Az alapvíziónk nekünk is ugyanez, de közben Isten nekünk is – mint ahogy az országban létrejött Imádság Házaknak mind – kicsit más utat szánt. Már az elején érzékeltük, hogy nem egy településnek, hanem a régiónak adta az Úr ezt a helyet, generációkon átívelően.